در سینما و تلویزیون ایران که اساساً ژانر تعریف نمیشود و تقریباً بازیگری وجود ندارد که به خاطر بازی در ژانر خاصی شناخته شده باشد، لیلا برخورداری از متفاوتترین بازیگران است. لیلا برخورداری با بازی در سریالهای اکشن و پلیسی محبوب، بهعنوان بازیگری توانمند در این گونه سریالها شناخته میشود. چهره، بازی و صدای خاص این بازیگر، او را به بازیگری مناسب برای بازی در فیلمها و سریالهای اکشن تبدیل کرده است.
لیلا برخورداری در تئاتر هم بازیگری فعال بوده و از بازیهایش بر روی صحنه نمایش میتوان به نمایشهای «اطلسهای لگدمال شده»، «خداحافظ»، «مردی که لب نداشت»، «مشروطه بانو»، «خرس»، «تانگوی تخممرغ داغ» و «شب بخیر جناب کنت» اشاره کرد. کارگردانی نمایش «شب بخیر جناب کنت» را هم لیلا برخورداری انجام داده است. او درباره تجربه کارگردانی تئاتر میگوید: «به نظر من بازیگری و کارگردانی با هم عجین هستند. بهتر است کسی که بازیگر است کارگردانی هم بداند.من فعالیتهایی درزمینهٔ نمایشنامهخوانی و کارگردانی انجام دادهام. کارگردانی در آینده زندگی من وجود خواهد داشت و پیگیرش هستم.»
البته برخورداری هیچگاه در سینما به توفیقی که در تئاتر و تلویزیون یافته است، نرسید. او درباره عدم موفقیت در سینما گفته است: « شاید هنوز زمان کار کردن من در سینما نرسیده است. من در سینما بسیار بدشانس بودهام. از طرفی بعضی نقشها را هم خودم نپذیرفتم. در سینما گلها نقشهای کوتاهی به من پیشنهاد میشود که به این دلیل که تاثیرگذار نیستند آنها را نمیپذیرم. کوتاهی نقش را در صورتی میپذیرم که تاثیرگذار باشد.
لیلا برخورداری که بازیگری کم حاشیه و گریزان از شهرت است، علاوه بر بازیگری، علاقهمند به هنرهای دیگری ازجمله شعر و موسیقی نیز هست.
نخستین سالهای زندگی
لیلا برخورداری متولد سال 58 در تهران است. او فرزند سوم یک خانواده پنج نفره است.
لیلا برخوردی دارای مدرک لیسانس در رشته بازیگری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و مدرک فوق لیسانس در رشته کارگردانی تئاتر از همین دانشکده است. او نمایش «نقشه خوانان» را بهعنوان پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد کارگردانی کرده است. برخورداری از سال 76 کار بازیگری را از تئاتر آغاز کرده و همزمان در کلاسهای بازیگری حمید سمندریان شرکت میکند.
اولین تجربهها در مقابل دوربین
لیلا برخورداری که از سالها قبل درزمینهٔ بازیگری و کارگردانی تئاتر فعال بود، در سال 79 بازی در برابر دوربین را هم برای اولین بار تجربه میکند و در سریال «همسفر» به کارگردانی قاسم جعفری، بهعنوان بازیگر میهمان ایفای نقش میکند.
در سال بعد لیلا برخورداری در سریال «جوانی» به کارگردانی سعید سلطانی بازی میکند، تا هرچند در قالب نقشی کوتاه، در کنار بازیگران با تجربه و مطرحی مانند محمدعلی کشاورز، ثریا قاسمی و جهانگیر الماسی قرار بگیرد و تجربهاندوزی کند.
لیلا برخورداری در همین سال، در سریال محبوب «دوران سرکشی» به کارگردانی کمال تبریزی ایفای نقش میکند؛ سریالی که به دختران فراری و مشکلات اجتماعی و رفتاری دختران میپرداخت و مورد توجه قرار گرفت.
چهره شدن در سریالی از مهدی فخیمزاده
لیلا برخورداری که تا سال 81 تمام تجربههای بازیگریاش کوتاه و در نقشهای فرعی بود، با بازی در نقشی پررنگ در سریال محبوب و پرطرفدار «خواب و بیدار»، خوش درخشید و مورد توجه مخاطبین قرار گرفت و به سرعت محبوب و مشهور شد. در این سریال که از مطرحترین و پرتماشاگرترین سریالهای پلیسی تلویزیون بوده است، لیلا برخورداری در نقش یک دختر عقبمانده به نام «کبری» بازی میکند. او پس از این سریال به توصیه مهدی فخیمزاده به تحصیلات آکادمیک کارگردانی و بازیگری میپردازد. لیلا برخورداری درباره همکاری با مهدی فخیمزاده و بازی در نقش کبری میگوید: «من در کلاسهای آقای فخیمزاده شرکت میکردم و با توجه به شناختی که ایشان از من داشتند، نقش کبری در سریال «خواب و بیدار» را به من پیشنهاد کردند، درواقع اولین کار تصویری جدی من همین کار بود. به نظرم کبری یک نقش پر و پیمان و تیپیکال بود. بازی در سریال «خواب و بیدار» سکوی پرتابی برایم شد تا تواناییهایم در بازیگری را نشان بدهم.»
ادامه مسیر بازیگری
پس از موفقیت لیلا برخورداری با سریال «خواب و بیدار»، او در سال 83 در سریال «فصل زرد» به کارگردانی محمدرضا زهتابی بازی میکند تا نوبت به همکاری دیگری با مهدی فخیمزاده برسد. فخیمزاده که با سریال «خواب و بیدار» خاطره خوشی از همکاری با لیلا برخورداری داشت، باری دیگر و باز هم در سریالی پلیسی از بازی لیلا برخورداری استفاده کرد؛ اینبار برخورداری در سریال «حس سوم» مهدی فخیمزاده، نقش پررنگتری را تجربه کرد.
بازیهای لیلا برخورداری در آثار پلیسی دیگر کارگردانان هم ادامه یافت، او در سال 84 در سریال پلیسی «کلانتر2» به کارگردانی محسن شاهمحمدی نقشآفرینی کرد که بازیگر اصلیاش ایرج نوذری بود. لیلا برخورداری در سال 86 ، بازی در سریال پلیسی دیگری از مهدی فخیمزاده را تجربه کرد و با بازی در «بی صدا فریاد کن»، خود را به عنوان یک بازیگر زن سریالهای پلیسی، در ذهن تماشاگران تثبیت کرد.
لیلا برخورداری در سال 87 اولین بازی سینماییاش را تجربه کرد و در فیلم «نظام از راست» به کارگردانی محمدرضا ورزی ایفای نقش کرد و در این فیلم همبازی اکبر عبدی شد؛ اما این فیلم هیچگاه اکران نشد، تا جای خالی بازیگری سینما در کارنامه لیلا برخورداری بیش از پیش حس شود.
لیلا برخورداری پس از آنکه در سال 89 در سریال «ساختمان 85» به کارگردانی مهدی فخیمزاده بازی کرد، به بازیگری کمکار تبدیل شد و 3سال در هیچ پروژهای بازی نکرد. او درباره گزیدهکاریاش که از همان سال شروع شد میگوید: « در کل در انتخاب نقشهایم خیلی وسواس دارم و سختگیرم، چرا که همیشه کیفیت برایم مهمتر از کمیت بوده است. برای انتخاب یک نقش باید در وهله ول قصه خوب باشد تا من بازیگر هم در کار دیده شوم. زمانی که قصه شکست بخورد طبیعتاً همه بازیگران هم شکست میخورند.»
لیلا برخورداری پس از سه سال غیبت در عرصه بازیگری، با سریال «خط» به کارگردانی عباس رنجبر به تلویزیون برمیگردد و پس از آن در سریال «سالهای ابری» ساخته مهدی کرمپور، برای اولین بار در نقش یک مادر ایفای نقش میکند.
در همان سال 93 باز هم تلاش لیلا برخورداری برای حضور بر پرده سینما بهجایی نمیرسد و فیلم «تبسم گرگ» به کارگردانی جواد علیزاده و بازی لیلا برخورداری، در شبکه خانگی توزیع میشود.
از دیگر بازیهای تلویزیونی قابل ذکر لیلا برخورداری، ایفای نقش او در سریال تاریخی «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی در سال 95 است.